Goed begin, goed einde

AlVastgoed Advies is een feit. Onze kennis en interesse in fiscale vastgoedzaken heeft ons met enthousiasme bewogen om deze stap te maken. Of je nu een vastgoedbelegger, projectontwikkelaar of een ondernemer met een bedrijfspand bent; voor al je fiscale vragen over vastgoed kun je bij ons terecht. Maar hoe is het begonnen?

Het begin van ellende
Bij Van Braak Accountants spreken we regelmatig ondernemers die al gestopt zijn met hun onderneming. Ze hadden de deur van hun zakelijk pand voorgoed dichtgedaan. Dit is een van de redenen om Alvastgoed Advies op te richten.

Zonder er erg in te hebben, kan het stoppen van je onderneming met een pand dus grote gevolgen hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het pand wil verhuren voor wat pensioeninkomsten. Het stoppen met je onderneming is alleen een ‘afrekenmoment’ voor je pand. Over het verschil tussen de werkelijke waarde en de waarde waarvoor het pand in de cijfers staat (de boekwaarde) moet belasting worden betaald. Als je al vele jaren aan het ondernemen bent in je eigen pand, kan dit verschil erg hoog zijn. En daarmee de belasting die je moet betalen ook. Voor deze ondernemers het begin van ellende.

Ellende omdat het te betalen bedrag aan belasting in een keer hoog is. Ellende omdat zij hun pand daardoor niet meer konden verhuren, maar wel moesten verkopen. Alleen maar om de belastingdienst te kunnen betalen. Het is vaak makkelijk praten achteraf, maar het is vervelend dat wij deze ondernemers moeten zeggen dat dit voorkomen kon worden. Is de deur voorgoed dichtgedaan dan zijn er vaak geen mogelijkheden meer.

Eind goed, al goed
Op tijd beginnen met concrete en slimme stappen te zetten om te stoppen is dus belangrijk. Niet alleen als je stopt, maar geldt voor alle keuzes die je maakt als het om vastgoed gaat. De gevolgen van die keuzes zijn vaak groot. Of je nu stopt met je onderneming of begint, een pand transformeert, of zelfs een oud pand sloopt en een nieuw pand gaat bouwen, zorg dat je je (alvast) goed laat adviseren. Als je maar op tijd begint met nadenken over je keuzes. Eenmaal begonnen (of gestopt), dan is er vaak geen weg terug. Neem vrijblijvend contact met ons op voor onafhankelijk advies of een second opinion. Wij staan voor u klaar en we hebben er zin in; we zijn begonnen!

Belverzoek

Vul onderstaand formulier in om een belverzoek achter te laten. Binnen 24 uur wordt er contact met je opgenomen.